Grupul Angelini

Sectorul farmaceutic

În domeniul farmaceutic, Angelini este o „companie integrată" ce derulează activități extinse de cercetare, dezvoltare, fabricare și comercializare a ingredientelor active, a medicamentelor de marcă și echivalentelor acestora, a produselor medicale și suplimentelor alimentare. 

La nivel internațional, își concentrează activitatea în domenii precum analgezia şi inflamaţiile, sănătatea mintală.

Are puncte de lucru în țări precum Italia, Spania, Portugalia, Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Germania, România, Bulgaria, Grecia, Rusia, USA și Turcia; în care funcţionează cu 3.000 de angajaţi, inclusiv 180 de cercetători, precum şi cu o structură comercială formată din 1.000 de persoane.


Cele mai cunoscute branduri internaționale sunt Trittico (trazodonă, antidepresiv), Tantum (benzidamină, antiinflamator), Aulin (nimesulid, analgezic - antiinflamator), Vellofent (fentanil, analgezic)  Latuda (clorhidrat de lurasidonă, antipsihotic ) și Xydalba (dalbavancin, antibiotic).

Produsele Angelini sunt comercializate pe plan mondial prin acorduri de licențiere și export cu mai mult de 50 de parteneri, printre care se numără și companiile multinaționale de medicamente. Cele mai cunoscute molecule sunt trazodona, benzidamina și prulifloxacina, respectiv antidepresiv, antiinflamator și antibacterian, rezultate din cercetarea Angelini.

La nivel local, Angelini se concentrează pe domenii specifice datorită puterii brand-urilor sale. În Italia se află printre companiile farmaceutice de vârf și lider în domeniul auto-medicației cu branduri precum Tachipirina, Moment, Amuchina și Tantum Verde.

 În ultimii ani, Angelini implementează o strategie de internaționalizare în țările cu potențial de creștere ridicat, atât prin achiziții țintite cât și prin consolidarea facilităților existente în străinătate: procentul cifrei de afaceri realizată în străinătate a crescut constant din 2000 ajungand aproape de 50% în anul 2018.


sus

Sectorul îngrijirii personale

Fondată în 1958, Fater este o companie italiană, din 1992 un joint venture între Procter & Gamble și Angelini Group. Produce și distribuie produsele de marcă ACE, Neoblanc și Comet în 39 de țări din Europa de Vest și Ceemea; în Italia a extins piața produselor de igienă personală de la sfârșitul anilor '60 și acum produce și vinde produse de marcă precum Pampers, LINES, LINES Specialist și Tampax

Fater este o companie dinamică care investește în inovare în jurul a 4% cifră de afaceri anuală. Cunoașterea competențelor în comun și cunoașterea pieței și căutarea eficienței sunt factorii de creștere ai dezvoltării pe termen lung. Sediul nostru se află în Pescara. Stațiile de producție sunt în Pescara și Campochiaro (CB) în Italia și în străinătate în Porto, Portugalia, Mohammedia, Maroc și în Gebze, Turcia.


sus

Echipamente

Cu Fameccanica, Angelini este lider mondial absolut în domeniul proiectării, construcției și instalării liniilor de producție integrată pentru produse sanitare de unică folosinţă. Fameccanica este o sucursală deţinută integral de Fater, o asociere între Angelini şi Procter&Gamble. Încă din 1975, Fameccanica a adoptat tehnologia de ultimă oră, inovând constant şi dovedind că are capacitatea de a lucra în parteneriat cu clienţi şi furnizori. Aceste calităţi au contribuit la consolidarea tot mai accentuată a tendinţei de creştere, ceea ce a adus compania la dimensiunile unui grup internaţional. Unitatea Fameccanica de la Sambuceto di S. Giovanni Teatino (CH), unde se proiectează şi se produc echipamentele de fabricare a scutecelor pentru nou-născuţi şi absorbantelor intime pentru femei, garantează o îmbunătăţire permanentă a procesului tehnologic şi este un alt element al „cercului exemplar al calităţii."

Astăzi, grupul Fameccanica cuprinde patru companii: Fameccanica Data Italia, centru de excelență și etalon, Fameccanica Machinery Shanghai, Fameccanica Brazilia și Fameccanica America de Nord.


sus

Sectorul vinurilor

Domeniile Bertani este una dintre cele mai eminente grupuri din sectorul vinicol italian. Acesta este alcătuit din 6 vinării, pentru un total de 1700 de hectare, din care 460 sunt podgorii, cu o producție totală de aproximativ 4 milioane de sticle pe an

În cele trei vinării istorice toscane, domeniile Bertani produc vinuri de prestigiu: Brunello di Montalcino (Val di Suga în Montalcino), Vino Nobile di Montepulciano (Trerose din Montepulciano) și Chianti Classico (San Leonino Castellina in Chianti). În regiunea Marche, Fazi Battaglia produce Verdicchio, în timp ce vinicola Puiatti din Friuli este cunoscută pentru prestigiosul Collio și Isonzo DOC. Compania Bertani este cea mai cunoscută pentru producția de Amarone în zona Valpantena.


sus

Parfumerie

Angelini Beauty este unitatea de afaceri a Grupului Angelini, care operează în sectoarele parfumerie și cosmetice

Compania creează, dezvoltă și distribuie produse de parfumerie și produse de frumusețe la nivel mondial sub licență pentru marci importante precum Trussardi, Laura Biagiotti, Angel Schlesser, Gianfranco Ferrè, Blumarine, Armand Basi, Mandarina Duck și Anne Möller. Distribuie mărcile Versace și Moschino în Spania și mărcile Ferragamo și Filorga în Germania, de asemenea. La nivel internațional, Angelini Beauty operează direct pe piețe strategice, cum ar fi Italia, Germania, Spania, Portugalia și Austria. Aromele sale sunt disponibile în aproximativ 85 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Orientul Îndepărtat, Statele Unite și America Latină.


sus