Angelini Pharma numără pașii în provocarea #50MILLIONSTEPS pentru Epilepsie promovată de IBE

50 Million Steps 2024
  • Published: 18 ian. 2024

Luăm din nou atitudine împotriva stigmatizării, sau mai degrabă... un pas!

În săptămânile premergătoare Zilei Internaționale a Epilepsiei, pe 12 februarie, Angelini Pharma își reafirmă angajamentul de a combate stigmatizarea asociată cu epilepsia. Încă o dată în acest an, compania participă activ la inițiativa globală #50MILLIONSTEPS organizată de International Bureau for Epilepsy (IBE), o organizație internațională non-profit dedicată îmbunătățirii calității vieții celor care suferă de această boală.

#50MILLIONSTEPS pentru 50 de milioane de oameni

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul persoanelor din întreaga lume care suferă de epilepsie depășește 50 de milioane, jumătate dintre aceștia experimentând discriminarea. De la refuzarea promovării la locul de muncă până la hărțuirea la școală din cauza convulsiilor, stigmatizarea din jurul bolii poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții și incluziunii sociale a celor afectați.

Acesta este motivul pentru care a fost creată inițiativa #50MILLIONSTEPS. Mergând împreună și dedicând un pas pentru fiecare persoană care suferă de epilepsie, scopul este de a crește gradul de conștientizare cu privire la această boală și de a amplifica vocile celor afectați.

Pentru a extinde și mai mult domeniul de aplicare al inițiativei, anul acesta IBE a dezvoltat un convertor a sportului în pași. Datorită acestui instrument, participanții pot contribui la numărătoare nu numai prin mers pe jos, ci și prin implicarea în diferite sporturi.

Provocarea noastră: depășirea recordului de anul trecut

Acesta marchează al doilea an consecutiv în care Angelini Pharma se angajează în provocarea lansată de IBE. Având deja o participare, obiectivul din acest an este și mai ambițios: depășirea contribuției noastre anterioare de 7.320.009 de pași.
Pentru a realiza acest lucru, i-am încurajat pe colegii noștri să-și înregistreze numărul zilnic de pași într-un pedometru virtual creat special pe intranet. În plus, angajații sunt invitați să înregistreze videoclipuri scurte în timp ce se plimbă sau practică activități sportive. Aceste videoclipuri vor fi compilate pentru a crea un manifest de susținere pentru cei afectați de epilepsie.